diumenge, 19 de desembre de 2010

Marató de TV3

En aquesta vida tot és relatiu i encara que les comparacions fan ràbia, sempre va bé obrir el zoom de la nostra perspectiva per enfocar millor la mirada. Això ve a tomb avui #19desembre dia de La Marató de TV3, una magnífica iniciativa d'un projecte solidari amb l'objectiu d'obtenir recursos econòmics per a la recerca científica sobre diferents malalties. De sempre, la quantitat obtinguda és molt superior a qualsevol altra iniciativa semblant que es pugui fer de fora de Catalunya, cosa que d'entrada tira per terra l'injust tòpic de què els catalans som insolidaris i uns garrepes. Com que la mala fama ja la tenim guanyada i no hi ha res a fer, més val que ens posem a jeure...
Al final, el resultat obtingut a la marató serà una quantitat astronòmica que, molt possiblement estarà pels voltants dels cinc milions d'euros, com l'any passat i amb una crisi de cavall. Com a la majoria, a mi em passa que quan els números tenen molts zeros em perdo pel camí, però pel que sembla i les mostres d'alegria que es mostren a la televisió, aquesta xifra és molt gran.
No voldria ser un aixafa-guitarres, però si tenim en compte que Catalunya fa una donació diària, repeteixo, diària, a l'estat espanyol d'uns 60 milions d'euros que se'n van i no tornen mai més (és el resultat de la balança fiscal), la quantitat recaptada d'avui només serà una cagadeta de colom comparada amb la nostra realitat fiscal.
Efectivament, les comparacions són odioses però ajuden a relativitzar les coses, tant les penes com les alegries. En tot cas, que la marató continuï tenint l'èxit que té per molts anys, perquè l'objectiu s'ho val.