dimecres, 23 de febrer de 2011

El 23-F

El  23 de febrer de 1981 vaig anar a nedar i em vaig trobar la piscina tancada perquè -em van dir- havia hagut un cop d'estat. Quina sorpresa i que oportú, vaig pensar, un mes abans de fer 19 anys i un any abans d'anar a la mili. Encara no feia sis anys de la mort del Sisquet i el malson sembla que tornava. Finalment el cop d'estat no va anar a més, però va ser suficient per acabar amb el somni d'evolucionar cap a un estat plurinacional. Espanya es va mantenir en el que sempre havia estat: el Corral de la Pacheca. Mentre, la Generalitat només aspirava a tenir competències de broma (sense diners no hi ha res a fer), amb un estatut d'autonomia tan eficaç com una rentadora desendollada.
I trenta anys després sembla que encara continuem encallats en el mateix any 1981, això sí, més vells.
Mai sabrem la veritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel comentari.