El futur no és el que era a 2001 una odisea a l'espai

Deia Einstein que ell no pensava mai en el futur perquè aquest arribava amb prou rapidesa. I no li faltava raó. El 7 de març de 1999 moria Stanley Kubrick, director de "2001: una odisea a l’espai". A ell, el futur li va arribar dos anys abans.
Però parlem de la pel·lícula. Si haig d'escollir una pel·lícula, seria aquesta obra d'art. La he vist unes quantes vegades, la primera quan molt jove, i recordo que després vaig estar dies i dies pensant-hi, en el futur, en l'univers, en quants anys tindria l'any 2001... A més, en aquella època estava de moda l'era espacial i no feia massa que l'home havia arribat a la Lluna (ho això ens han fet creure). I què dir de la memorable banda sonora amb dos obres mestres: “Així parlà Zarathustra”, tot un símbol del futur, i el magnífic vals “El Danubi Blau”.
Total, que quan va arribar el 2001 vaig poder comprovar que el Windows 2000 no era cap amenaça com l'ordinador HAL (únicament que es penjava ell sol), que el futur no era el que m'havia imaginat i que l'únic que passa de veritat només és el passat.