dijous, 21 de gener de 2016

La faula de la formiga i la cigala

Quan era petit, al col·legi em van explicar la faula instructiva de la formiga i la cigala de La Fontaine, en què la primera fa rebost a l'estiu per passar l'hivern, mentre que la segona s'ho passa pipa cantant i prenent el sol i a l'hivern ja s'ho trobarà.
I recordo que em va impactar en certa manera perquè li vaig donar voltes al cap durant dies i dies... i vaig arribar a la raonable conclusió que les cigales eren les dolentes del conte i que havíem de prendre exemple de la treballadora formiga. Amb el pas del temps m'he adonat que no devia pas entendre bé la faula. per la quantitat de cigaleros que corre pel món.
Recordo una frase de Michael J. Fox en la pel·lícula Conserje a la seva mida que diu "Mentre alguns tallen el bacallà, altres se'l mengen". Sempre ha estat així i així sempre serà. El parasitisme no només es dóna en el regne animal.
Però aquest injust equilibri es trenca el dia en què hi ha més cigales que formigues i el rebost ja no dóna per a tothom. ¿A veure si arribarà un dia en què les formigues s'adonaran que el bacallà tallat, amb prou feines arriba per a elles i que ja n’hi ha prou que les cigales visquin del "cuentu"?