dimecres, 20 de juliol de 2011

Mirador de Carles Sentís

Per casualitat, mentre passejava pel camí de Ronda de Calella de Palafrugell, vaig descobrir el mirador dedicat al periodista Carles Sentís, on l'ajuntament ha instal·lat una peça escultòrica de metall en forma de diversos llibres amuntegats que representa la seva trajectòria professional i la vinculació personal amb aquesta localitat. I em va fer pensar sobre ell, ja que fa molts anys enrere havia llegit sovint els seus articles a La Vanguardia, en quina era l'edat que devia de tenir avui, ja que em constava que tenia més de noranta anys...
Era una figura històrica vinculada al segle XX que s'havia hagut d'adaptar a les diverses èpoques convulses per poder sobreviure i que havia pogut escriure fins al final, encara que ara li fallaven les cames i el cos no li responia, tot i que mantenia la ment lúcida.
Avui m'assabento de la seva mort, quan li faltaven pocs mesos per complir un segle. Descansi en pau i que allà on sigui, que tingui un paisatge semblant al del seu mirador que havia descobert tot just feia tres dies.