dijous, 7 de juliol de 2011

Moritz

Si fos un malalt, l'idioma català hauria d'estar a la UVI, ja que avui en dia, costa molt fer vida normal en català. I no parlo de Perpinyà o de València, sinó del mateix Baix Llobregat o el Barcelonès. Només cal parar l'orella per comprovar el què parla la gent i te n'adones que l'espanyol guanya per golejada, especialment el dialecte garrulès, que es veu que està en plena efervescència. Què vols, la moda és la moda i la massa s'hi apunta a la massa.
Fins i tot, l'Europa que abans se'n deia de les nacions i avui no és més que un conglomerat d'interessos dels estats que la formen, també s'ha apuntat al linxament del català, a veure si s'aconsegueix que s'extingeixi d'una vegada aquesta manera de parlar tan rara que tenen alguns catalans. Avui  07 de juliol sortia la notícia de la directiva aprovada aquest dimecres pel Parlament Europeu que posa en perill l'ús del català en els productes comercials al permetre a l'Estat que pugui impedir l'etiquetatge exclusiu en la llengua pròpia de Catalunya. Una clatellada més al dèbil, que aquest no piula!
Per això, que una empresa privada tingui el valor d'anar en sentit contrari a la multitud i a la política de baixa estopa, sempre és d'agrair. És el cas de la cervesera catalana Moritz, que ha enviat una ampolla de cervesa etiquetada només en català a cadascun dels diputats del Parlament Europeu, per reivindicar "el dret d'etiquetar en la llengua pròpia de Catalunya". Quan he arribat a casa, el primer que he fet ha estat obrir la nevera i prendre una bona cervesa, evidentment Moritz, mentre pensava que mentre visqui, mantindré en vida el meu idioma que és el català.
Por lo tanto, hablaré en catalán para que todo el mundo me entienda!