dilluns, 21 de novembre de 2011

Facebook o la Rue del Percebe

Crec que arriba el moment de fer neteja en el Facebook. Començo a tenir símptomes de fatiga feisbuquera perquè això de tenir tants agregats no em deixa veure els amics de debò i tampoc és normal tenir gent que et demana ser "amic o amiga" (per no quedar-se fora de la moda) i no tenir pràcticament cap més notícia d'ell o ella. Actualment, de les tres xarxes socials que utilitzo amb més o menys assiduïtat (Twitter, Google + i Facebook), la pitjor és amb diferència, el Facebook, per moltes raons, però a destacar-ne una: si tens pocs amics, és avorrida, i si en tens molts, continua sent avorrida i a més insegura. I això passa perquè no té sentit agrupar gent que no tenen res en comú, amb interessos diferents. I menys sentit té haver d'anar en compte amb els comentaris que fas per no emprenyar ningú. I és en aquest moment quan t'adones de l'absurditat de compartir res i menys encara emocions amb gent que segurament ni les entén, ni els importa un rave.
A més, tinc la sensació que el Facebook s'ha convertit en unes espècie de Rue del Percebe amb els mateixos personatges fixos encasellats en el seu paper de sempre juntament amb una gran massa de gent totalment apàtica o pitjor encara, fent el paper de la portera tafanera.
Per això, jo sóc més del Twitter (per dir bestieses) i del Google + (per compartir determinades idees amb determinats cercles d'amistats).