diumenge, 18 de desembre de 2011

Estatut del 2006

Avui 18 de desembre fa 32 anys que va entrar en vigor el segon Estatut d'Autonomia de Catalunya, conegut com l'Estatut de Sau. Posteriorment, el 2006 en vindria el tercer, que havia de solucionar tots els nostres problemes pendents, com és la qüestió identitària i l'espoli financer, però res de res, una rentadora desendollada seria millor que l'estatut. Ja hem vist que tot plegat ha estat una nova enganyifa -una més- dels nostres responsables polítics del moment.
Actualment estem pitjor que mai, entre altres motius perquè s'ha esvaït qualsevol possibilitat de millora que no sigui el trencament definitiu de la cadena que ens uneix a la misèria que significa pertànyer a un estat arruïnat que ens devora a impostos tan irracionals com injustos i que a sobre ens odien pel simple fet de ser catalans.
O potser no estem tan malament, perquè és possible que la fera es desperti: ja són molts els qui comencem a obrir els ulls. Això d'haver estat uns cornuts i pagadors del el beure durant tant de temps, està acabant amb la paciència de qualsevol, per molt burro que sigui.