dissabte, 28 d’abril de 2012

Atzucac

Paraula que vol dir embolic que sempre m'ha sonat estranya, com si provingués de l'idioma asteca (segur que formava part del vocabulari de Moctezuma). Però per a embolics, l’exemple del cas que ve a continuació, difícil que passi però no impossible:

El Pere té 25 anys i està casat amb la Marta, una vídua de 45, que té una filla de 26 anys de nom Paula i que per tant, ara també és la seva filla.

A la vegada, el Lluís, pare del Pere, s’ha casat amb la Paula i filla del Pere.

Actualment doncs, el pare del Pere s’ha convertit també en el seu gendre i per consegüent la Paula s’ha convertit també en la filla, la nora i la mare del Pere.

La Marta i el Pere esperen un fill, el qual es convertirà en el germà de la Paula, la dona del pare del Pere, fet que el convertirà també en el seu cunyat.

En conseqüència, el fill del Pere serà alhora el seu oncle ja que és el germà de la seva mare.

La cosa no acaba aquí perquè la Paula i el pare del Pere també esperen un fill, que serà alhora el germà i el nét del Pere ja que és el fill del seu pare i de la filla de la seva dona.

Així doncs, el Pere serà alhora el germà del seu nét.

I com el marit de la mare d’una persona també és el pare d’aquesta persona, resulta que el Pere és el pare de la seva dona Marta i germà del seu fill.

Total que el Pere passarà a convertir-se en el propi avi i a la vegada el pare, el fill i el nét d'ell mateix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel comentari.