dimarts, 31 de juliol de 2012

El Petit Príncep

El Petit Príncep d'Antoine de Saint-Exupéry, és un conte aparentment per a nens que narra la història de la trobada entre un nen (el petit príncep) i un aviador que ha hagut d'aterrar al desert del Sàhara. Cada capítol relata una trobada del nen que no entén el comportament absurd de les persones grans. Cadascuna d'aquestes trobades pot ser llegida com una al·legoria.
El dibuix de sota és un dels dibuixos més coneguts que apareixen en el conte: mentre l'aviador hi veu clarament un barret, el petit príncep creu amb la possibilitat que una boa s'hagi empassat un elefant.
Posats a imaginar, podem pensar que l'elefant s'ha amagat en un barret perquè té por que vingui el petit rei caçador d'elefants que tots coneixem i l'acabi matant, però no té gràcia...

PD. El llibre Petit Príncep és una de les obres literàries més traduïdes del món i la seva primera publicació va ser simultàniament en anglès i en francès, el 6 d'abril de 1943 a Nova York. Tanmateix Antoine de Sanint-Exupéry va morir en accident d'avió el 31 de juliol de 1944 a la costa de Provença, probablement sense haver vist mai la seva gran obra publicada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel comentari.