dijous, 8 de desembre de 2016

Internet

Postveritat (post-truth). Un fenomen en què una notícia que aparenta ser veritat (tenyida d'emocions, creences personals o prejudicis) acaba essent més important que els mateixos fets objectius.  És una manera de manipular o d'influir de manera interessada en l'opinió pública que sovint es guia per component irracionals i passionals.

En resum, que les coses siguin certes o no és secundari. L’important és que siguin emocionalment satisfactòries.

Frases fetes:
 • Quan un servei és gratuït el producte ets tu (màxima de l'era digital).
 • Tothom pot aprendre el que vulgui trobant altres persones a internet (Philipp Schmidt).
 • Es veu que hi ha gent que es pensa que tot el que surt a internet és veritat.
 • A internet preval allò que impacta per damunt d'allò que importa.
 • Internet és com la biblioteca més gran del món. Només que els llibres són tots per terra. [John Allen Paulos]
 • Internet és una nova forma d'espai públic. L'espai públic no vinculat a l'estat nació. [Bernard Stiegler]
 • La barra lliure gratuïta de manera continuada pot enfonsar qualsevol bar i també la cultura a través d'Internet (JM).
 • Necessitats: 5% d'aire. | 2% d'aigua. | 2% d'aliments i 91% d'Internet.
 • Tothom parla malament del navegador Internet Explorer i gràcies a ell ens podem baixar el Chrome (JM).
Hoax (cadena falsa)

GAFA (neologisme). Acrònim per referir-se a Google, Apple, Facebook i Amazon. De vegades s’hi inclou també Microsoft (GAFAM).

Falsos rumors a la xarxa

Tipus de ciberassetjament:
 • Grooming. Consisteix a buscar el contacte físic o l'obtenció d'imatges d'un menor a través de la xarxa. [Perquè hi hagi assetjament, tant si la víctima és menor com si és adulta, cal que les amenaces o els insults es prolonguin en el temps]
 • Stalking. Consisteix a estar present constantment en la vida d'algú.
Reflexions:
 • Els pares han de dir als fills que gestionin la seva identitat virtual, que no publicitin les seves dades privades i que siguin conscients que a la xarxa s'hi amaguen anònims per fer ciberassetjament. [http://www.ara.cat/premium/suplements/criatures/Mes-educacio-menys-rumors_0_858514162.html]
 • Internet per formar, les aules per educar (esquema de Woodie Flowers, professor emèrit del MIT)
El papa-nates i el pare-noic. Simplificant, divideixo l'actitud dels pares davant de les tecnologies de la comunicació entre el papa-nates i el pare-noic. El papa-nates està fascinat per com el seu petit geni ha après solet a fer anar el mòbil tàctil amb el ditet, o la rapidesa amb què el gran fa amics al Facebook. El pare-noic veu la xarxa com un niu de depravats i assetjadors que campen amb total impunitat, i pagaria el que no té perquè Gates i Jobs no haguessin sortit tan creatius. Tots dos tenen la seva part de raó, i és bastant indiferent el que pensin, perquè la tecnologia anirà avançant de forma imparable i oferint noves fites a celebrar i nous perills a minimitzar. (http://www.ara.cat/premium/opinio/LInformer-papa-nates-pare-noic_0_854914627.html)

Llei de l'exclamació. Quants més signes d'exclamació contingui un correu electrònic (o qualsevol altre missatge a Internet), més possibilitats hi ha que tot sigui mentida. Això també s'aplica a l'excés de lletres majúscules.

Llei de Cohen. Qualsevol que recorri a l'argument de que "qualsevol que recorri a l'argument de que... perd el debat automàticament", perd el debat automàticament.

Ley de Pommer. Dicta que l'opinió d'una persona pot canviar després de llegir informació al respecte a Internet. La naturalesa del canvi és tal que es passa de no tenir opinió a tenir una opinió equivocada.

http://tuotrosueldo.com/

Acudit:
- Em pot dir la contrasenya del Wifi del seu bar?
- Pren una canya almenys, cabró.
- Tot junt?

Crea la teva pàgina web: https://www.webnode.cat/