dijous, 28 d’abril de 2016

Prostitució

Origen de la casa de barrets. Segons el que diu el poble, un dels primers establiments que van obrir-se a la Plaça Reial va ésser un bordell dissimulat sota l’aspecte d’una botiga de vendre barrets, instal·lada amb gran luxe. Tots els barrets costaven un mateix preu. Si el client pagava amb una moneda de major valor s’entenia que estava en el secret del veritable tipus de l’establiment i hom l’invitava a pujar a l’entresòl per tornar-li el canvi. Si pagava el preu just que li demanaven pel barret s’entenia que era un innocent que havia acudit a la botiga i que ignorava el seu veritable negoci. Aquest establiment va donar origen al qualificatiu de “casa de barrets”, aplicat als bordells, especialment als vergonyants i dissimulats. Diuen que a la Baixada de la Presó hi hagué una altra botiga per l’estil, dissimulada sota l’aspecte d’una guanteria. Aquesta mena d’establiments no van arrelar, van durar molt poc temps. (Amades, 1984: 635)
Frases fetes:
  • Jo de putes no hi he anat mai, i a més no penso tornar-hi.
  • Si una clau obre molts panys, és una clau mestra, però si un pany és obert per moltes claus, és una puta merda.
Reflexió. Es diu sovint que la professió més antiga del món és la prostitució. Estrictament parlant, això no pot ser cert. En tot cas la professió més antiga hauria de ser la del primer client de la primera prostituta, ja que aquesta hauria d'haver aconseguit els recursos necessaris per pagar els serveis de la noia, i per fer-ho, havia de tenir alguna professió! (Economia en colors, de Xavier Sala i Martín) 

Història del putero. Un home i una dona estan prenent una copa. Quan porten una estona conversant i l'alcohol ja ha fet els seus efectes, s'agafen confiança i l'home li pregunta: "Escolti, vostè se n'aniria al llit amb mi per un milió d'euros?" La dona s'ho pensa i li respon que, possiblement, sí que hi aniria. Aleshores l'home li fa: "I per cinquanta euros?" "Què es pensa que sóc jo?", li respon ella, ofesa. "No, el que és vostè ja ho hem aclarit. Ara simplement estem parlant de diners!"