Errors que fan que els millors treballadors marxin

Accions que desmotiven els millors treballadors:
  1. Imposar normes ridícules. Unes normes exagerades o innecessàries poden ser la causa de què l'empleat tingui la impressió que el vigilen excessivament.
  2. Tractar a tots per igual. Tractar a tots per igual implica que els millors treballadors creguin que se'ls tracta igual que al més gandul.
  3. Tolerar un rendiment baix. Es diu que els grups de jazz són tan bons com el seu pitjor músic: independentment de com siguin de bons la resta, tothom escoltaran al pitjor. Quan es permet la presència d'una baula dèbil sense cap conseqüència, aquesta contagiarà la resta d'empleats, especialment els més competents. Això passa quan el cap no té suficientment intel·ligència emocional per resoldre els problemes de rendiment de la plantilla.
  4. No reconèixer els èxits. És molt fàcil infravalorar el poder d'una palmadeta a l'esquena, sobre tot amb els millors treballadors que ja estan intrínsicament motivants. Tot el món vol reconeixement i ningú el necessita més que qui s'esforça i ho dóna tot. Si recompenses els èxits personals, estaràs demostrant que prestes atenció. 
  5. No preocupar-se per la gent. Més de la meitat dels treballadors que deixen els seus llocs de treball ho fan per la relació que tenen amb el seu cap. Les empreses amb una filosofia intel·ligent s'asseguren que els caps sàpiguen ser humans a la vegada que professionals. Aquests tipus de caps són els que celebren els èxits dels seus empleats, mostren empatia pels que ho estan passant malament, els motiven i els desafien, encara que dolgui. Els caps que no es preocupin per la gent tenen més probabilitats de què els treballadors abandonin el seu lloc. És impossible treballar més de vuit hores al dia per algú que no s'involucra i que únicament es preocupa pels resultats.
  6. No informar del panorama general. Assignar tasques sense motivar o sense saber la seva finalitat, desmotiva. Si no coneixen l'objectiu, el buscaran en un altre lloc.
  7. No deixar que els empleats persegueixen les seves passions. Les persones amb talent són persones apassionades. Cal donar-los oportunitats per a què facin allò que els agrada, cosa que augmentarà la productivitat i la satisfacció laboral. Però la majoria de caps no volen que els empleats es distreguin perquè pensen que baixarà la productivitat si expandeixen el seu focus d'atenció. Hi ha estudis que demostren que els empleats als quals se'ls permet entregar-se a les seves passions en el treball experimenten un estat d'eufòria que els fa cinc vegades més productius.
  8. No fer divertit el treball. Si un no s'ho passa bé en el treball, és que les coses es fan malament. La gent no ho dóna tot si no es diverteix i la diversió és un dels factors més importants si es vol mantenir als millors treballadors. La idea és senzilla: si el treball és divertit, no només rendiràs millor, sinó que també treballaràs més i et quedaràs més temps en aquell lloc de treball.
En resum, els caps tendeixen a culpar dels seus problemes de gestió a tot allò que es mou, quan la realitat és que la gent no vol desfer-se del seu lloc de treball, el que vol és desfer-se del seu cap.Font: Dr. Travis Bradberry, president de TalentSmart.