Segons l’escriptora Christina Stub el secret es concreta en 5 consells bàsics:
- Actitud: voler estar bé. Si tu decideixes que vols estar bé, ja és molt, perquè a partir d’aquí podràs començar a valorar què tens. Es tracta d’apreciar el dia a dia, perquè de qualsevol situació se’n pot treure alguna cosa bona. Cal posar la mirada endins, cap a nosaltres, amb l'objectiu de trobar fonts de benestar. Així, el hygge (que es tradueix per "comoditat") es pot trobar a casa però també a la feina, a l’escola o al carrer, tot i que els danesos són una societat que viu molt dins de les cases i que, per tant, lliga molt aquest concepte amb el confort interior.
- Autoestima. Hem d'acceptar-nos tal com som. El hygge comença aquí, perquè no podem ser feliços si no ens estimem. I a partir d’aquest amor propi cal començar a reivindicar els nostres drets, com el dret a ser feliç. El bon funcionament de l'Administració a Dinamarca hi ajuda.
- Gaudir del moment present. Avui en dia estem tota l’estona fugint del moment present. Tenim com una eterna pastanaga al davant, que sempre situem en un futur, i que poden ser les vacances o qualsevol altra cosa que ens farà feliços però que provoca que no estiguem vivint el present amb plenitud. El hygge ens fa veure que la felicitat és en la rutina i en el dia a dia.
- Respectar els valors. La paraula hygge arrelada des de petits s’utilitza com a recordatori d’una sèrie de valors ètics i morals que són fonamentals per a la societat danesa com són el respecte, la convivència, el fet de compartir, de treballar junts, de generar un ambient positiu...
- Crear un ambient acollidor. Convertir la casa en una llar acollidora és molt hygge, per exemple amb il·luminació càlida, preparar bon menjar en companyia, posar-se roba còmoda i càlida, tenir la llar de foc encesa, convidar els amics a sopar... La pompositat és enemiga del hygge i a Dinamarca hi ha una clara preferència pel que és senzill i simple. El hygge és l’art de crear el millor ambient per a cada moment.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies pel comentari.