dimecres, 25 d’abril de 2018

Efecte Pigmalió

Es tracta d'un principi de psicologia que explica l'impacte positiu que ens donen les creences i expectatives dels altres en nosaltres. Aquesta mostra de confiança extra ens facilita conscient o inconscientment a fer accions que no pensàvem que en seríem capaços.
Benjami Disraeli té una frase que ho deixa molt clar: "El millor regal que podem fer a una altra persona no és només compartir-hi les nostres riqueses, sinó revelar-li les seves pròpies".
Aquest efecte pren el nom de la llegenda a un tal Pigmalió, antic rei de Xipre i també aficionat a l'escultura. Segons el poeta romà Ovidi, narra en la seva obra Les Metamorfosis el mite de Pigmalió, l'escultor que fa modelar una estàtua inspirada en la bella Galatea, tant bonica que se'n va enamorar d'ella. Fins al punt que va demanar als déus que l'escultura cobrés vida per poder estimar-la com una dona real. I els déus el van complaure fent realitat el seu desig.
La moralina de tot plegat és el procés pel qual les creences i les expectatives d'una persona afecten de tal manera la seva conducta que aquesta finalment tendeix a confirmar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel comentari.