dissabte, 27 d’octubre de 2018

Caos o pactes

La cultura d'una organització parteix d'unes normes formals i informals, regles de joc o aliances que estableixen els seus individus amb l'objectiu d'aconseguir compromís i responsabilitat envers l'organització. És evident que el caos no és el millor camí. En aquest cas, per aconseguir aquesta corresponsabilitat, les aliances establertes han de ser bones per a un mateix, per a l'equip i per a l'organització.
Pel que fa a les normes informals, aquestes s'han d'anar pactant constantment de tal manera que tothom es fa corresponsable dels pactes. En el moment que algú no els compleix perquè no hi està d'acord, una de les sortides és pactar noves regles de joc.
Quan un nou cap arriba a un nou destí i no encaixa amb les seves normes, o bé canvia aquestes normes o bé el cap haurà de marxar. Però per tal de canviar les regles de joc cal ser prudents i tenir una bona dosi de preparació, curiositat i humilitat, en cas contrari el sistema t'acaba expulsant: “si el nou cap entra com un coet, acostuma a sortir pel mateix lloc també com un coet”. Les normes informals del grup també expliquen per què algú no encaixa en un determinat destí i en en canvi en un altre sí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel comentari.