dimecres, 30 de gener de 2019

El judici de la vergonya

Tenint en compte la sentència pel cas de la Manada, el despropòsit del canvi de criteri del TS de l'impost de les hipoteques, l'espectacle de la renovació del CGPJ i l'arbitrària utilització de la presó provisional per castigar els polítics catalans abans de la sentència, se'm fa difícil creure en la justícia espanyola (oxímoron?). Tot això va passar només en el darrer any.
I és significatiu veure l'alegria d'un senador del PP en conèixer el nomenament del jutge encarregat del judici, quan va dir -sense pèls a la llengua- que li permetia al seu partit controlar "per darrere" la mateixa sala que haurà de jutjar els presos catalans a partir de la setmana que ve.
Com ha escrit Raül Romeva des de la presó, el judici no té res a veure amb la justícia. 
Únicament ens queda el TEDH d'Estrasburg que algun dia jutgi els carcellers i la sentència s'afegeixi al llarg historial de violacions de drets humans que ja acumula aquest estado de desecho que m'ha tocat malviure. Un estat que segons el Consell d'Europa es troba a la cua d'Europa en independència judicial o segons el Fòrum Econòmic Mundial el situa al costat de Botswana, amb tots els respectes per aquest país africà.

Presos i exiliats polítics catalans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel comentari.