divendres, 23 d’agost de 2019

App "Yuca"

Yuca és una app molt pràctica que et diu la qualitat nutricional i additius que tenen els productes que mengem. Ja no cal mirar l'etiqueta, només hem d'escanejar el codi de barres i voilà!

Aquesta interessant aplicació serveix per avaluar la qualitat dels productes i el seu impacte en la salut.  A l'hora de puntuar el productes alimentaris, es basa en tres criteris:
  • El representant nutricional de qualitat és el 60% de la nota. El mètode de càlcul es basa en el punt de partida nutricional, que s’aposta pel programa nacional de nutrició i salut de França. Aquest sistema té en compte els següents elements: calories, azúcar, sal, grases saturades, proteïnes, fibres, fruita i llegums. El seu reglament està disponible aquí.
  • La presència additius representa el 30% de la nota. La referència es basa en l’estat de la ciència aquest mateix dia. Tenim en compte les opinions de l’EFSA, de les ANSES, del CIRC i també de nombrosos estudis independents. En funció dels diferents estudis existents, cada additiu té un nivell de risc: sense risc (pastilla verda), risc limitat (pastilla groga), risc moderat (pastilla taronja), risc elevat (pastilla vermella). El detall del risc associada a cada additiu, així com les fonts científiques corresponents es mostraran a l'aplicació.
  • La dimensió orgànica representa el 10% de la nota. Els productes que consideren ecològics són els que contenen una etiqueta ecològica europea (Eurohoja).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel comentari.