30 d’abril de 2020

Osiris va ser esquarterat

En la mitologia egípcia Osiris era un dels déus més importants, pare d'Horus i marit d'Isis (deessa de la fertilitat). Era el déu de la mort i del "més enllà" encara que també era un déu agrari però, sobretot, se l'anomenava Déu de la resurrecció. Va tenir tres germans, Seth, Isis i Neftis.
Els egipcis el representaven com un humà momificat amb una corona blanca i dues plomes, amb la pell verda representant la resurrecció, o primavera.
Hi ha diverses històries explicant el mite d'Osiris. La més comuna, i simplificada, explica que Seth, germà d'Osiris i déu de la violència i el desordre, el va matar per usurpar-li el tron de faraó, el va esquarterar i va repartir i enterrar els trossos del seu cos en llocs diferents. Isis, la germana i esposa d'Osiris, els va anar recollint, llevat d'un, i cosint d'un en un fins a tornar a donar-li la vida. Després d'això, Osiris s'hagué de quedar a l'inframón per jutjar les ànimes dels morts i fou anomenat, Neb-er-tcher ("senyor de més enllà del límit").
I sí, efectivament el tros que li faltava era el que estaves pensant: el membre viril.


Cap comentari:

Publica un comentari

Gràcies pel comentari.