16 de juliol de 2020

Efecte piramidal nociu

És molt habitual que en qualsevol organització, la relació entre el khefe i els empleats no sigui gaire bona. De vegades no som conscients que el khefe és l'empleat de la companyia, el més pressionat, perquè està al mig dels alts directius i l'staff, sovint atrapat enmig d'una jerarquia vertical defectuosa i conflictiva creada a partir de la por, la rigidesa i el control. El caldo de cultiu perfecte de l'anomenat "efecte piramidal nociu": donat el malestar generalitzat, l'alta direcció de la companyia critica la feina d'algun dels comandaments intermedis, el qual -a la vegada- paga la seva ira amb les persones que formen part del seu equip. Així és com es trasllada l'estrès de dalt a baix, afectant a un bon nombre d'empleats.
Així doncs, el khefe intermedi, en ser pressionat per millorar els resultats de la companyia, trasllada el seu mal humor als membres del seu equip i actua de forma autoritària per intentar reconduir la situació criticada pels alts directius. Però quant més gran és la pressió, més gran és la tensió acumulada pels treballadors i augmenten les possibilitats de conflicte. I quan això passa, l'empresa disminueix progressivament la seva eficiència i productivitat...
El khefe intermedi és una figura que si no té un alt grau d'equilibri interior, té molts números de ser un autèntic desgraciat.

Cap comentari:

Publica un comentari

Gràcies pel comentari.