11 de juliol de 2020

Encantado de conocerme

Si vols iniciar-te en l'autoconeixement, aquest és el teu llibre. Amb poc més de dues-centes pàgines descobreixes per què som com som i quina és la pedra amb la que ensopeguem una i altra vegada al llarg de la nostra vida. Aquesta pedra és l'ego, la responsable del nostre buit existencial, de la nostra por, tristesa i ira. L'ego ens converteix en esclaus de les nostres reaccions emocionals i ens impedeix viure en pau i harmonia amb nosaltres mateixos i amb els altres.
Descobriràs el secret en una eina anomenada enneagrama, una espècie de mapa de la personalitat, un manual d'instruccions de la condició humana, les motivacions profundes conscients i inconscients que hi ha darrere de les seves conductes i actituds. Hauria de ser assignatura obligada a l'escola.
Ara quan em miro al mirall emfatitzo i entenc la persona reflectida. I també comprenc les reaccions dels altres. L'autoconeixement és això, és acceptar-se tal com som i alhora potenciar les nostres actituds positives per tenir pau interior i en definitiva de ser més feliços.
Com acostuma a dir el seu autor, Borja Vilaseca, no et creguis res del que hi diu en el llibre, verifica-ho tu mateix. Un tresor de llibre! 

Cap comentari:

Publica un comentari

Gràcies pel comentari.