30 de març de 2021

L'art d'escoltar

És una transcripció de El Poder de l'Ara de Eckhar Tolle, que simplement m'ha semblat genial per aprendre a escoltar de veritat:

Quan escoltes una persona, no escoltis només amb la ment, escolta amb tot el cos. Sent el camp d'energia del teu cos interior segons escoltes. Això aparta l'atenció del pensament i crea un espai de calma que et permet escoltar verdaderament  sense la interferència de la ment. D'aquesta manera dones espai a l'altra persona, espai per ser, el millor do que li pots donar. La majoria de les persones no saben escoltar perquè la major part de la seva atenció està ocupada en pensar. Presten més atenció a això que al que l'altra persona està dient, i cap a allò que realment importa: el Ser d'altra persona sota les paraules i la ment. Per suposat, no podràs sentir el Ser d'una altra persona sinó a través del teu.

La majoria de les relacions humanes consisteixen principalment en la interacció d'unes ments amb altres, no en la comunicació d'éssers humans en comunió. Cap relació pot créixer d'aquesta manera i per això hi ha tants conflictes en les relacions. Quan la ment governa la teva vida, el conflicte, la disputa i els problemes són inevitables. Estar en contacte amb el teu cos interior crea un espai clar de no-ment dins del qual la relació pot florir.


Cap comentari:

Publica un comentari

Gràcies pel comentari.