🅲 Cos

EL MEU PLA D'ACTUACIÓ
[El meu pla personal d'actuació per tenir cura del cos]

🅲🅾🆂   ðŸ…¼ðŸ…´ðŸ…½ðŸ†ƒ   ðŸ…´ðŸ†‚🅿🅴🆁🅸🆃

Tenir cura de la pròpia salut hauria de ser l'objectiu principal de qualsevol bípede per raons de supervivència física i perquè augmenta l'auto-estima, la confiança i la integritat. En aquest cas, és essencial:
  1. Practicar exercici físic de manera regular.
  2. Tenir una alimentació sana.
  3. Descansar i relaxar-se.

Sobre l'EXERCICI FÍSIC:

PRIMER. Recomano utilitzar l'app To Do, una eina excel·lent que ens recordarà les tasques diàries que hem de fer, inclòs l'exercici físic. Una energia que el cervell s'estalvia que pot utilitzar en altres tasques.

SEGON. Cadascú ha de trobar el seu pla d'actuació personal raonable que li aporti una millora física sense que li suposi una càrrega excessiva que el porti a la desmotivació.

TERCER. Ens haurem d'adaptar amb els mitjans materials que disposem. Si no en tens cap, no és excusa, sempre pots caminar i/o córrer.

QUART. Ha de ser un objectiu intentar arribar diàriament als 10.000 passos. Si tens una feina sedentària, potser al vespre pots fer una passejada. El control dels passos el fa el telèfon (per exemple amb l'app Google Fit).

CINQUÈ. El millor moment del dia per fer exercici és a primera hora del matí. Ara bé, cadascú s'adaptarà a les seves possibilitats i circumstàncies.

SISÈ. Per controlar les sèries de calistènia ens caldrà l'app temporitzador .

SETÈ. Es tracta d'adquirir l'hàbit de fer exercici cada dia, encara que només siguin 15' (quinze minuts cada dia són una hora i quaranta-cinc minuts a la setmana). A l'hora de fer-te un pla d'actuació, el perill més gran és venir-te amunt, és a dir confondre els desitjos amb la realitat i establir un pla inassumible. Un exemple d'un pla d'actuació complet però factible seria: 
  • Dilluns:  CALISTÈNIA (15') + ABDOMINALS
  • Dimarts: SPINNING (45') 
  • Dimecres: CALISTÈNIA  (15') + ESTIRAMENTS
  • Dijous: SPINNIG (45') 
  • Divendres: CALISTÈNIA  (15') + ABDOMINALS
  • Dissabte: CÓRRER (40-60') + ESTIRAMENTS
  • Diumenge: MARXA NÒRDICA (1h 30') 
* Sempre que es pugui, complementar-ho amb: CAMINAR / MARXA NÒRDICA
+++++++++++++++++++++

Sobre l'ALIMENTACIÓ:

"S'ha de menjar per viure, no pas viure per menjar " 
(Sòcrates)

PRIMER. S'ha de mastegar bé el menjar, més de 30 cops, no només per suprimir la fam -que també- sinó per afavorir la digestió. Amb una bona salivació en la boca conservem enzims de l'estómac tan necessaris per al sistema immunològic entre altres.

SEGON. Oblidat de l'arròs blanc, és menjar mort que no pot germinar que se li han tret els seus nutrients més importants com els enzims. Per això és recomanable l'arròs integral que no està refinat i encara conserva la closca amb els seus nutrients.

TERCER. Si encara beus llet de vaca, canvia a una beguda vegetal (civada, ametlla, soja...). El consum de llet predisposa a tenir al·lèrgies i paradoxalment causa osteoporosi perquè l'increment sobtat de calci fa que el cos reaccioni per revertir la situació i elimini tot el calci possible per l'orina. La llet per tant és un mal aliment.

QUART. La margarina ni mirar-la, és l'aliment que conté més àcids greixos trans, és a dir el colesterol dolent, un autèntic verí. Ni les formigues se la mengen.

CINQUÈ. El nostre organisme creix fins a una certa edat, moment en què canvia a un procés d'envelliment i menjar carn pot accelerar aquest procés. Hem de ser més humils i aprendre de la natura. Una cosa que he pogut verificar jo mateix és que la dràstica reducció de la seva ingesta m'ha aportat resultats positius. L'important és l'hàbit i no l'excepció. Si no pots abandonar la carn, practica el flexitarianisme en què el règim alimentari és bàsicament vegetarià, amb la incorporació esporàdica de  carn i peix.

SISÈ. El sucre és un verí per a l'organisme. Tenim de sobres l'aportació de sucres naturals de les fruites.

SETÈ. Evita productes que continguin més de cinc ingredients (quants més ingredients, més grau de processament).

VUITÈ. Evita la ingesta habitual d'alcohol o redueix-la. Si t'agrada un bon vi, gaudeix-lo puntualment.Cap comentari:

Publica un comentari

Gràcies pel comentari.