26 de juliol de 2012

Pacte fiscal

Ahir  25 de juliol el Parlament de Catalunya va aprovar per majoria el pacte fiscal, un pacte que després s'haurà de negociar amb Espanya que, recordem, allà el PP té majoria absoluta i per tant tothom sap que serà una pèrdua de temps que, juntament amb la crisi, pot ser letal pel nostre futur. Cal recordar la infausta i trista història de l'estatut passat pel famós ribot del Guerra? Un altre camí equivocat que perpetua la dependència a un estat depredador que no porta enlloc més que a la misèria vitalícia dels catalans.
En fi, que aquesta martingala del pacte fiscal m'ha fet recordar la Llegenda de Faust de Goethe en què el protagonista pacta amb el diable per cedir-li la seva ànima a canvi de coneixement. I al final, és clar, acaba pagant les conseqüències... Nosaltres hem cedit l'ànima i la vida a canvi de res i les conseqüències les tenim ben presents amb un país econòmicament destrossat, totalment desmotivat i sense futur..
Fer i desfer és treballar per al diable, una dita catalana que ve a dir que per evitar errades, convé saber cap on anem. I malauradament no ho sabem. El que si tenim clar és que si vas amb el diable, tu no el canviaràs, serà ell qui et canviarà a tu. I ja portem massa anys a l'infern.