7 de gener de 2022

Com escollir un treballador

Si hagéssim de contractar algú i volem que sigui la persona més indicada per a la feina que hagi de fer, hem de fer els següents preparatius (1/2 hora):

  1. Escollir unes quantes característiques que siguin prerequisits per a l'èxit en aquest lloc. Que no siguin masses, sis dimensions estan bé. Aquestes característiques han de ser el més independents possible unes de altres, i que siguin avaluables amb poques preguntes.
  2. Fer una llista d'aquestes preguntes per a cada característica i pensar com puntuar-les. Per exemple, en una escala de l'1 al 5. Cal tenir una idea per poder dir si el candidat és fluix o satisfactori.
Per evitar l'efecte halo, cal reunir informació sobre una característica cada vegada, puntuant cadascuna abans de passar a l'altra (no saltem d'una a l'altra).
Per avaluar cada candidat, cal tenir en compte les sis puntuacions i finalment escollir qui tingui més punts, encara que hi hagi un altre que ens agradi més. És molt més probable que trobem el millor candidat si utilitzem aquest fàcil procediment que si ho fem sense tenir una entrevista preparada i basar l'elecció en un judici purament intuïtiu de tipus "li vaig mirar els ulls i em va agradar el que vaig veure".

[Font: 'Pensar rápido, pensar despacio' de Daniel Kahnemann]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari.