5 de setembre de 2022

A solas

SINOPSI

No tenir parella no vol dir estar sol@. Aprendre a estar sol pot ser la major aventura de la teva vida i un viatge fascinant cap al teu interior que et connectarà amb el món i amb tu mateix.

Desitjada, buscada, provocada, inadvertida, la solitud pot adoptar moltes formes, però en la majoria de casos és una situació que ens fa por, ens genera rebuig i intentem evitar tant sí com no. En el món actual i especialment a partir d'una certa edat, sembla que la soledat s'entén com un fracàs: estar solter, divorciat o separat és una cosa que s'ha de superar tant sí com no. Tot i així, saber estar sol és en realitat un signe de maduresa, d'autonomia, de riquesa personal.

Només és una oda a la vulnerabilitat, a l'atreviment, a no deixar-se vèncer. Silvia Congost, una de les psicòlogues més conegudes del nostre país, trenca en aquest llibre, ple de reflexions i consells, amb les idees preconcebudes sobre no tenir parella i ens convida a perdre por al monstre de la solitud des de la seva pròpia experiència. A quedar-nos en silenci escoltant el nostre cos, connectant amb els batecs del nostre cor, amb el soroll de la nostra respiració o observant la forma i el contingut dels nostres pensaments. A travessar els tortuosos camins de la soledat fins arribar al mateix alliberament, aquest que només s'aconsegueix quan anem de front, sense deixar d'avançar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari.