7 de setembre de 2022

Como el hombre piensa, así es el.

SINOPSI

És el llibre més conegut de James Allen, un dels autors d'autoajuda més llegits i citats de tots els temps. Aquest llibre es va escriure per a totes aquelles persones que busquen saviesa i tranquil·litat en un món turbulent i hostil com ara. Per James Allen, els nostres pensaments són les llavors del que passarà a les nostres vides. La ment humana pot comparar-se amb un jardí i el seu cultiu és, alhora, un treball i un camí espiritual que Allen ens presenta amb veritable mestratge. Tenir cura del jardí dels nostres pensaments ens condueix, de manera natural, a una vida plena i feliç. «Només l'home savi, només aquell els pensaments del qual són controlats i unificats, pot aconseguir que li obeeixin els vents i les tempestes de l'esperit.» James Allen El manual per excel·lència per aprendre a pensar i a crear la teva pròpia realitat!

Algunes idees i frases que he subratllat:

La felicitat, i no les possessions materials, és la que dóna la mida del bon pensament; la misèria, i no la manca de béns materials, és la que dóna la mesura del pensament errat. Un home pot ser desgraciat malgrat ser ric, i pot ser feliç no obstant la seva pobresa. La felicitat i la riquesa només s'uneixen quan aquesta és emprada amb saviesa i rectitud, i el pobre només se sumi a la misèria quan considera la seva sort com una càrrega injustament imposada. 

Els bons pensaments i les bones accions mai poden produir mals resultats, com els mals pensaments i les males accions mai no poden produir bons resultats. Això equival a dir que el blat de moro només pot produir blat de moro, i l'ortiga només ortigues. 

Els que viuen en el temor de la malaltia són els que es posen malalts.

La malaltia i la salut, igual que les circumstàncies, tenen les seves arrels en el pensament.

Tots s'imaginen que el pensament es pot mantenir ocult, però no és així: ràpidament aquest es cristal·litza en hàbits, i l'hàbit, alhora, se solidifica en circumstàncies.

El patiment sempre és efecte d'algun pensament errat.

Les circumstàncies no fan l'home, ho revelen a si mateix; tots anhelen millorar de circumstàncies, però ningú està disposat a millorar-se a si mateix; per tant, segueixen lligats als seus mals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari.