🌝 Contacte

Hola, soc jo mateix amb totes les meves virtuts i defectes.

Em presento, em diuen Joan, un nom que forma part del meu personatge des dels setze anys (el nom anterior va ser escollit pel registrador franquista de l'època). Juntament amb els cognoms, que tampoc vaig escollir però que ja m'estan bé i que són els que utilitzo per renovar el DNI d'un estat que tampoc he escollit però que m'hi obliguen a pertànyer-hi. De manera resumida, dir que em considero un estudiant autodidacta vitalici de per vida i de la vida en general. I com tot en aquest món dual tinc les meves llums i ombres. Si em vols conèixer una mica més, continua llegint.
 
Els meus principis rectors que impregnen tot el que faig en aquest món són l'honradesa (sincer, just i equitatiu), la integritat (faig el que dic), l'honestedat (dic la veritat), la congruència (lògic) i la responsabilitat (convençut del principi de causalitat evito la queixa victimista). 

Els meus valors que millor em defineixen són la capacitat de discerniment, la humilitat, la prudència, l'autenticitat, el compromís, la discreció, el respecte, la tolerància, la comprensió, la generositat, la sensibilitat, la lleialtat i el meu preferit la disciplina apresa durant la meva etapa de nedador, com deia Sèneca, de gran ajuda per a qui té un ingeni mediocre.

I les meves actituds i hàbits amb què m'identifico i treballo són l'actitud positiva, la gratitud, la comprensió, la paciència, la flexibilitat, la serenitat, l'educació, l'ordre i equilibri, la disciplina i la proactivitat.

També tinc defectes de fàbrica, com la desconfiança o inseguretat a no estar a l'alçada, sempre esperant la situació perfecta, sense adonar-me que és "ara", un aspecte que dificulta prendre decisions per por a les opinions dels altres. La por a equivocar-me per la ignorància de no tenir assimilat que tot error és aprenentatge. Un hipercontrol exagerat capaç de reprimir qualsevol expressió espontània. Tot plegat, la por psicològica pròpia d'un enneagrama 6, sempre atent i preocupat per tot el que podria passar i que mai passava, un temor psicològic i irreal que impedeix viure la vida en el present. Per això, en ocasions he pogut ser contradictori com una pilota de ping-pong, ser fort i dèbil, poruc i valent, confiat i desconfiat, defensor i provocador, dolç i amarg, agressiu i passiu, pensador i realitzador, estar a la defensiva i a l’ofensiva, en grup i sol, creient i escèptic, cooperador i obstaculitzador, tendre i dur, generós i mesquí. Uns defectes, tots, en procés constant de millora.

Em considero una persona pragmàtica a qui li agrada preveure les coses perquè tot funcioni amb els menys problemes possibles, treballar pel bé comú sense necessitat de destacar en res. Tot és més senzill amb claredat, determinació i disciplina. M'agrada aprendre i pensar. Comprenc i accepto les debilitats dels altres perquè en algun moment jo també les he pogut reflectir. I també les seves opinions, encara que no m'agradin. Amb una actitud habitual conscient que em permet contrarestar els dies "tontos" que tenim de tant en tant.

Si entrem en l'estil de vida i els hàbits, em defineixo com un de tants Homo sapiens supervivent i potser també un cíborg amb lents intraolculars implantades, sedentari però esportista, d'actitud positiva i optimisme moderat, introvertit que no tímid, escèptic del mateix escepticisme, m'ho qüestiono absolutament tot, únicament crec en fets comprovats, inconformista existencial, autodidacta de la vida en general i sobretot un aprenent d'aprendre a millorar en autoconeixement i espiritualitat, la clau de la felicitat. Un alquimista de la vida que busca de manera permanent ser millor persona, imperfecte però com el Windows millorant versions amb el pas dels anys.

I com a resum, m'identifico molt amb l'actitud estoica, amb l'esforç individual i l'autocontrol i la frase que ho resumeix: "preparat pel pitjor, espera el millor i accepta el que vingui"..

Ara ja coneixes una mica la tonalitat i distorsió que tenen les meves ulleres amb què veig el món. Tanmateix, no et creguis mai res que no hagis verificat abans.
Salut!


Abril de 2021 - Sant Pere de Torelló