👍 Presentació

Benvinguts a Brau Assegut!
"Un blog personal amb més de deu mil frases fetes, enginyoses, curioses i/o interessants"

Aquest blog neix l'any 2010 amb la idea inicial de tenir una espècie de refugi on poder distanciar-me una mica de l'exterior per entrar en el meu altre món de llibertat i explicar allò que em passés pel cap. Miro d'evitar entrar en la immediatesa de l'actualitat per no caure absorbit, encara que de vegades se'm fa difícil quan em toquen la fibra. L'única limitació imposada és no traspassar mai la línia del respecte, l'educació o el bon gust.

A més, el blog m'estimula el sentit crític, a adoptar criteris sobre qualsevol tema, a millorar les habilitats comunicatives, a aprendre coneixements tècnics per sobreviure al món tecnològic d'Internet i a descobrir que tenir un blog és un estil de vida equilibrada i una mena de gimnàs pel cervell.

Pel que fa al nom del blog "Brau Assegut"no busqueu respostes complexes, simplement per la gràcia que em va fer la primera vegada que vaig escoltar la seva traducció al català i potser per tenir-lo idealitzat pels westerns que vaig veure de petit. Per cert, és sorprenent que un indi Sioux tingués el nom que tenia, quan a Amèrica del Nord els braus eren desconeguts. En realitat, el nom original era Tatanka Iyotake, que vol dir "bisó ajagut" (recordem la pel·lícula "Ballant amb llops"). La mala traducció ve del nom en anglès "sitting bull" que literalment és bou assegut, però resulta que "bull" és l’abreviatura de "bull buffalo", que en anglès vol dir "bisó mascle", animal que sí era molt habitual per les praderes americanes. Amb el temps, Tatanka Iyotake es convertiria en un símbol i arquetip dels moviments de resistència indígenes d'Amèrica, un fet amb el qual m'identifico bastant per ser un resistent que escriu i parla català.

Enteneu ara per a què aquest blog?

E S T R U C T U R A    D E L    B L O G 

✺ El menú principal:
 1. 👉 Inici. És la pàgina inicial i es poden veure les últimes entrades del blog.
 2. 👍 Presentació. Com el seu nom indica és la pàgina de presentació del blog i una petita guia de navegació per no perdre's pel camí.
 3. 🅰 Frases fetes. Un índex alfabètic de paraules (etiquetes) que ens indiquen la temàtica de les més de 10.000 frases fetes en actualització permanent, agrupades en unes 1.000 etiquetes.
 4. 🅱 Petites reflexions. L'índex de petites reflexions agrupades per categories segons les vuit dimensions vitals bàsiques.
 5. 🅲 Cos. Pla de millora de salut física.
 6. 🅼 Ment. Pla de millora de salut mental.
 7. 🅴 Esperit. Viatge de transformació personal.
 8. 😊 Contacte. Com el seu nom indica és la pàgina de contacte amb mi. Em faria molta il·lusió qualsevol comentari, el que sigui.
 9. 🅸 Instagram. Enllaç al Racó de pensar de Instagram, amb imatges amb frases motivadores.
+++++++++++++++++++++

🅲🅾🆂 🅼🅴🅽🆃 🅴🆂🅿🅴🆁🅸🆃. En els menús 5-6-7 dono a conèixer uns hàbits saludables preventius per al cos, la ment i l'esperit que m'aporten equilibri i benestar en el meu estil de vida. Ho vull compartir per una raó: a mi em funciona i pot servir com a referència per a qualsevol, amb les adaptacions i modificacions personals de cadascú. Aquests plans d'actuació estan en permanent millora i actualització, segons l'experiència del dia a dia.

+++++++++++++++++++++

Una petita selecció de les meves frases preferides:
 1. Coneix-te a tu mateix ("Nosce te ipsum", que fa més de 2.500 anys van gravar els set savis de Grècia en la famosa inscripció de l'oracle del temple de Delfos i atribuït erròniament a Sòcrates, és potser l'aforisme més repetit de tots els temps).
 2. Només sé que no sé res (Sòcrates, la mare de totes les cites, no és altra cosa que la presa de consciència que cap coneixement humà és capaç de produir certesa i garantir la felicitat total).
 3. El que acceptes, et transforma; el que negues, et sotmet. [Carl Jung. Resistir-se a les coses que es presenten i estan fora del nostre control, cosa que passa tot el temps encara que per arrogància no ens n'adonem, és una mala estratègia de salut. Gerardo Schmedling ho resumia amb 'allò que no som capaços d'acceptar és l'única causa del nostre sofriment'] 
 4. Cuida el present, perquè en ell hi viuràs la resta de la teva vida (Eckhart Tolle).
 5. Durant la meva vida, m'han preocupat moltes coses, i la majoria no han arribat a passar mai (Mark Twain).
 6. Encara que res no canviï, si jo canvio tot canvia (Marcel Proust).
 7. Intento que cada dia sigui una petita vida en 24 hores (Jordi Sierra i Fabra, escriptor).
 8. L'home que s'aixeca és encara més fort que el que no ha caigut (Viktor E. Frankl).
 9. Ni el teu enemic pot fer-te tant de mal com els teus propis pensaments (Buda, som esclaus dels nostres pensaments).
 10. No et creguis res, verifica-ho tot (Gerardo Schmedling).
 11. No som res i alhora ho som tot.
 12. No tens cap obligació de ser la mateixa persona que eres fa cinc minuts (Alan Watts).
 13. No veiem les coses com són, sinó que les veiem com som (Anaïs Nin).
 14. Si canvies la ment, canvies la vida.
 15. Si vols observar el teu passat, mira el teu present. Si vols observar el teu futur, mira el teu present. [Buda]
 16. Tenim dues vides. La segona comença quan ens adonem que només en tenim una. [Confuci]
+++++++++++++++++++++

✺ Forma de cerca d'informació. A través de les pàgines "Frases fetes" i "Petites reflexions" de la barra del menú principal, de la pestanya "Etiquetes" del menú lateral o bé directament a través del cercador "Cerca" de dalt a la dreta.

✺ Consulta des del mòbil. El blog està configurat pel mòbil, de tal manera que es pot convertir en una bona font de consulta de frases fetes que et poden ajudar en els comentaris que facis en les xarxes socials.

✺ Llicència Creative Commons. Sou lliures de compartir i adaptar qualsevol contingut (excepte per a finalitats comercials) del blog "Brau Assegut" de Joan Magrans i qualsevol reconeixement que es faci serà sempre benvingut.
Reconeixement – NoComercial (cc-by-nc) 
"No és necessari que les àguiles es comportin com a corbs"
(Tatanka Iyotanka)

Cap comentari:

Publica un comentari

Gràcies pel comentari.