👍 Presentació

Benvinguts a Brau Assegut!
"Un blog català i holístic amb més de dotze mil frases fetes, 
reflexions i uns suggeriments de millora per al cos, la ment i l'esperit"

✺ E S T R U C T U R A    D E L    B L O G

El blog ha estat un hobby que ha anat canviant amb el pas del temps a mesura que he anat descobrint qui era jo i quina era la meva motivació. Actualment, el menú principal consta de:
  1. 👉 Inici. És la pàgina inicial i es poden veure les últimes entrades.
  2. 👍 Presentació. Com el seu nom indica és la pàgina de presentació del blog i una petita guia de navegació per no perdre's pel camí.
  3. 🅰 Frases fetes. Un índex alfabètic de paraules (etiquetes) que ens indiquen la temàtica de les més de 12.000 frases fetes en actualització permanent, agrupades en unes 1.000 etiquetes.
  4. 🅱 Reflexions. Un índex de petites reflexions agrupades per categories segons les vuit dimensions vitals bàsiques.
  5.  Vida Sana. Hi ha una altra manera de viure millor. Introducció.
  6. 🅲 Cos. Actuar en la millora de salut física. Cuida el teu cos!
  7. 🅼 Ment. Pensar en el creixement mentalAllibera la teva ment!
  8. 🅴 Esperit. Sentir un viatge de transformació personal. Re-connecta amb el teu esperit!
  9. 😊 Contacte. Com el seu nom indica, per contactar amb mi. Qualsevol comentari és benvingut.
+++++++++++++++++++++

Per a què aquest blog?

Quan vaig començar el blog l'any 2010 no sabia què volia fer exactament, però vaig posar fil a l'agulla a veure que teixia. I vet aquí on ha arribat la cosa. Només tenia clar que la limitació auto-imposada era la de no traspassar mai la línia del respecte, l'educació o el bon gust. I l'acció m'ha portat fins aquí i ara en un moment de maduresa física, mental i espiritual.

La idea inicial era tenir una espècie de refugi on poder distanciar-me una mica de l'exterior per entrar en el meu món interior i explicar allò que em passés pel cap. He intentat no entrar en l'actualitat per no caure absorbit i sobretot per evitar l'augment de l'hormona del cortisol, la causa de moltes malalties físiques, encara que de vegades se'm fa difícil quan em toquen segons quina fibra. Poder tenir un espai propi on poder dir-hi la meva amb llibertat, tenia un efecte catalitzador de les neurones i una mena d'anti-estrès.

Una fal·lera que he tingut de sempre ha estat col·leccionar frases fetes interessants, agudes, motivadores, curioses, provocatives, enginyoses i amb aquella pinzellada de suposada veritat absoluta provocadora que permeten justificar qualsevol postura. És precisament aquesta força holista i argumental tan simple i alhora tan contundent, allò que m'atrau. 

Moltes d'aquestes frases, dites, aforismes, pensaments, principis, guies, conviccions, afirmacions o sentències, són una gran font de saviesa, com petites píndoles de filosofia casolana que ens poden ajudar a entendre i tractar amb les persones i enfrontar-nos a situacions que poden ser doloroses o problemàtiques. I sovint tenen respostes pels problemes de la vida, això sí, de manera molt simplista. Com va dir Joan Fuster, "els aforismes -els meus i els de tothom- són sempre falsos, intrínsecament falsos. I aquest també". Per tant, si l'afirmació és falsa, els aforismes no sempre són falsos. Precisament aquests jocs de paraules contradictoris són la meva debilitat. També incloc consells, advertiments, indicacions, suggeriments i opinions que ens puguin ajudar d'alguna manera en algun moment. Totes aquestes frases fetes es troben agrupades en etiquetes temàtiques a partir de les quals s'hi pot accedir.

Pel que fa al nom del blog "Brau Assegut"no busqueu respostes complexes, simplement per la gràcia que em va fer la primera vegada que vaig escoltar la seva traducció al català i potser per tenir-lo idealitzat pels westerns que vaig veure de petit. Per cert, és sorprenent que un indi Sioux tingués el nom que tenia, quan a Amèrica del Nord els braus eren desconeguts. En realitat, el nom original era Tatanka Iyotake, que vol dir "bisó ajagut" (recordem la pel·lícula "Ballant amb llops"). La mala traducció ve del nom en anglès "sitting bull" que literalment és bou assegut, però resulta que "bull" és l’abreviatura de "bull buffalo", que en anglès vol dir "bisó mascle", animal que sí era molt habitual per les praderes americanes. Amb el temps, Tatanka Iyotake es convertiria en un símbol i arquetip dels moviments de resistència indígenes d'Amèrica, un fet amb el qual m'identifico bastant per ser un resistent que escriu i parla català, i que gràcies això he pogut aprendre i millorar la gramàtica d'aquesta llengua tan maltractada per la història.  

En quant a la frase del senyor indi,  dir només que no és necessari que les àguiles es comportin com a corbs, ni tampoc a l'inrevés. Cadascú de nosaltres és únic i extraordinari perquè mai ha hagut ni tampoc existirà ningú igual. Per tant, no té cap sentit deixar de ser l'original per voler ser una mera imitació d'algú altre. Únics però que alhora formem part d'un tot, un aspecte que a mi m'ha costat més de 50 anys de la meva vida començar a entendre-ho una mica.

I en resposta a la pregunta inicial, amb el pas del temps aquest afició pel blog s'ha convertit en el gimnàs que el meu cervell necessita per mantenir-se en un estat de forma mínimament acceptable. Escriure em serveix de teràpia, tant per deixar anar llast emocional com per aclarir la ment. I m'estimula a tenir aquesta ment desperta en aprendre coneixements i a viure des de la consciència. Per tant té funcions com a antídot contra l'ego. I el més simple i important: perquè em fa sentir bé.

Gràcies per la teva visita i torna-hi sempre que vulguis!

+++++++++++++++++++++

✺ Forma de cerca d'informació. A través de les pàgines "Frases fetes" i "Petites reflexions" de la barra del menú principal, de la pestanya "Etiquetes" del menú lateral o bé directament a través del cercador "Cerca" de dalt a la dreta.

✺ Consulta des del mòbil. El blog està configurat pel mòbil, de tal manera que es pot convertir en una bona font de consulta de frases fetes que et poden ajudar en els comentaris que facis en les xarxes socials.

✺ Llicència Creative Commons. Sou lliures de compartir i adaptar qualsevol contingut (excepte per a finalitats comercials) del blog "Brau Assegut" de Joan Magrans i qualsevol reconeixement que es faci serà sempre benvingut.
Reconeixement – NoComercial (cc-by-nc) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel teu comentari.