Presentació

Benvinguts a Brau Assegut!
"Un blog català amb més de quinze mil frases fetes"

🚧En procés d'actualització permanent 🚧

✺ E S T R U C T U R A    D E L    B L O G

El blog ha estat un hobby que ha anat canviant amb el pas del temps a mesura que he anat descobrint qui era jo i quina era la meva motivació. Actualment, el menú principal consta de:
 1. Inici. És la pàgina inicial i es poden veure les últimes entrades.
 2. Presentació. Com el seu nom indica és la pàgina de presentació del blog i una petita guia de navegació per no perdre's pel camí.
 3. Reflexions. Un índex de petites reflexions agrupades per categories segons les vuit dimensions vitals bàsiques.
 4. Els millors aforismes. Recull de les millors frases fetes inspiradores o pensaments de psicologia positiva que ens poden servir com a eina de gestió emocional.
 5. Contacte. Com el seu nom indica, per contactar amb mi. Qualsevol comentari és benvingut.
+++++++++++++++++++++

Per a què aquest blog?

Quan vaig començar el blog l'any 2010 no sabia què volia fer exactament, però vaig posar fil a l'agulla a veure que teixia. I vet aquí on ha arribat la cosa. Només tenia clar que la limitació auto-imposada era la de no traspassar mai la línia del respecte, l'educació o el bon gust. I l'acció m'ha portat fins aquí i ara en un moment de maduresa física, mental i espiritual.

La idea inicial era tenir una espècie de refugi on poder distanciar-me una mica de l'exterior per entrar en el meu món interior i explicar allò que em passés pel cap. He intentat no entrar en l'actualitat per no caure absorbit i sobretot per evitar l'augment de l'hormona del cortisol, la causa de moltes malalties físiques, encara que de vegades se'm fa difícil quan em toquen segons quina fibra. Poder tenir un espai propi on poder dir-hi la meva amb llibertat, tenia un efecte catalitzador de les neurones i una mena d'anti-estrès.

Una fal·lera que he tingut de sempre ha estat col·leccionar frases fetes interessants, agudes, motivadores, curioses, provocatives, enginyoses i amb aquella pinzellada de suposada veritat absoluta provocadora que permeten justificar qualsevol postura. És precisament aquesta força holista i argumental tan simple i alhora tan contundent, allò que m'atrau. Per exemple, les meves quinze frases fetes preferides són aquestes:
 1. Allò que et resisteixes, persisteix. Allò que acceptes, es transforma. [Carl Gustav Jung#acceptació
 2. Cadascú recull el que sembra  (Buda) [la versió llarga: Si vols conèixer el teu passat, mira el teu present, que és el seu resultat. Si vols conèixer el teu futur, mira el teu present, que és la seva causa#causalitat
 3. Coneix-te a tu mateix ("Nosce te ipsum", fa més de 2.500 anys, oracle del temple de Delfos)  #autoconeixement
 4. Encara que res no canviï, si jo canvio tot canvia (Marcel Proust). #actitud
 5. La realitat és neutra (i cadascú la distorsiona com li sembla, Gerardo Schmedling). #realitat
 6. L'home que s'aixeca és encara més fort que el que no ha caigut (Viktor E. Frankl). #adversitat
 7. L'important no és fer el que t'agrada, sinó que t'agradi el que estàs fent (Lev Tolstoi). #amor
 8. L'última de les llibertats humanes es elegir la nostra actitud davant de qualsevol circumstància (Viktor Frankl). #actitud
 9. No som res i alhora ho som tot. #autoestima
 10. No veiem el món com és, sinó com som nosaltres (Kant#personalitat
 11. No vulguis per als altres el que no vulguis per a tu (Mahabharata, segle VI aC; possiblement és la frase més antiga). #ètica
 12. Només sé que no sé res (Sòcrates). #ignorància
 13. Preparat pel pitjor, espera el millor i accepta el que vingui (actitud estoica). #fortalesa
 14. Si no saps cap on vas, qualsevol camí t'hi portarà (Lewis Carroll, Alícia en el país de les meravelles). #objectiu
 15. Som el que pensem (Buda). #pensament
Moltes de les frases, dites, aforismes, pensaments, principis, guies, conviccions, afirmacions o sentències, són una gran font de saviesa, com petites píndoles de filosofia casolana que ens poden ajudar a entendre i tractar amb les persones i enfrontar-nos a situacions que poden ser doloroses o problemàtiques. I sovint tenen respostes pels problemes de la vida, això sí, de manera molt simplista. Com va dir Joan Fuster, "els aforismes -els meus i els de tothom- són sempre falsos, intrínsecament falsos. I aquest també". Per tant, si l'afirmació és falsa, els aforismes no sempre són falsos. Precisament aquests jocs de paraules contradictoris són la meva debilitat. També incloc consells, advertiments, indicacions, suggeriments i opinions que ens puguin ajudar d'alguna manera en algun moment. Totes aquestes frases fetes es troben agrupades en etiquetes temàtiques a partir de les quals s'hi pot accedir.

Pel que fa al nom del blog "Brau Assegut"no busqueu respostes complexes, simplement per la gràcia que em va fer la primera vegada que vaig escoltar la seva traducció al català i potser per tenir-lo idealitzat pels westerns que vaig veure de petit. Per cert, és sorprenent que un indi Sioux tingués el nom que tenia, quan a Amèrica del Nord els braus eren desconeguts. En realitat, el nom original era Tatanka Iyotake, que vol dir "bisó ajagut" (recordem la pel·lícula "Ballant amb llops"). La mala traducció ve del nom en anglès "sitting bull" que literalment és bou assegut, però resulta que "bull" és l’abreviatura de "bull buffalo", que en anglès vol dir "bisó mascle", animal que sí era molt habitual per les praderes americanes. Amb el temps, Tatanka Iyotake es convertiria en un símbol i arquetip dels moviments de resistència indígenes d'Amèrica, un fet amb el qual m'identifico bastant per ser un resistent que escriu i parla català, i que gràcies això he pogut aprendre i millorar la gramàtica d'aquesta llengua tan maltractada per la història.  

En quant a la frase del senyor indi,  dir només que no és necessari que les àguiles es comportin com a corbs, ni tampoc a l'inrevés. Cadascú de nosaltres és únic i extraordinari perquè mai ha hagut ni tampoc existirà ningú igual. Per tant, no té cap sentit deixar de ser l'original per voler ser una mera imitació d'algú altre. Únics però que alhora formem part d'un tot, un aspecte que a mi m'ha costat més de 50 anys de la meva vida començar a entendre-ho una mica.

Més recentment, les circumstàncies i el pas del temps m'ha portat a fer-me preguntes sobre el sentit de la vida i la felicitat. En aquest sentit, m'he convertit en un investigador sobre aquest món del creixement espiritual i l'autoconeixement. I de moment, una cosa clara que n'he tret és que la satisfacció personal té molt a veure amb tenir equilibrades les quatre àrees que determinen una vida de qualitat, que són el cos, la ment,  l'esperit i les emocions. He descobert tenir cura d'aquestes àrees et canvia la vida.

I en resposta a la pregunta inicial, amb el pas del temps aquest afició pel blog s'ha convertit en el gimnàs que el meu cervell necessita per mantenir-se en un estat de forma mínimament acceptable. Escriure em serveix de teràpia, tant per deixar anar llast emocional com per aclarir la ment. I m'estimula a tenir aquesta ment desperta en aprendre coneixements i a viure des de la consciència. Per tant té funcions com a antídot contra l'ego. I el més simple i important: perquè em fa sentir bé.

Gràcies per la teva visita i torna-hi sempre que vulguis!

+++++++++++++++++++++

✺ Forma de cerca d'informació. A través de les pàgines "Frases fetes" i "Petites reflexions" de la barra del menú principal, de la pestanya "Etiquetes" del menú lateral o bé directament a través del cercador "Cerca" de dalt a la dreta.

✺ Consulta des del mòbil. El blog està configurat pel mòbil, de tal manera que es pot convertir en una bona font de consulta de frases fetes que et poden ajudar en els comentaris que facis en les xarxes socials.

✺ Llicència Creative Commons. Sou lliures de compartir i adaptar qualsevol contingut (excepte per a finalitats comercials) del blog "Brau Assegut" de Joan Magrans i qualsevol reconeixement que es faci serà sempre benvingut.
Reconeixement – NoComercial (cc-by-nc) 

1 comentari:

 1. Joan Magrans i vingut a para ant al teu bloc, per una cosa ben curiosa, que es el enciam Crispi fa dos anys que el vaig provar i no i agut manera de tornar-lo a trobà.
  Al entra al teu bloc i mirar mel una mica me fet conta que estàvem parlant al mateix idioma no com a Català que també, si no com esperit de vida, pensament i realitat i que per pega realista ningú ens ensenyat i poder valorà com a vida. Jo i entrat ant aquesta descoberta espiritual per mitja de la investigació dels atjercicis del Txi- kung
  amb als que ja far 12 anys de practica .
  Joan molt content de berta trobat i si algun dia saps alguna cosa sobre al enciam Crispi ja u diràs moltes gracies

  ResponElimina

Gràcies pel teu comentari.